“(Pre)hitro je minilo teh pet mesecev.”
“Ali bodo športne urice tudi v naslednjem letu?”
“Nagrade so res super!”
“Se lahko prijavim za drugo leto?”

Vsega lepega je enkrat konec, kar velja tudi za projekt Rastemo s športom, ki se je po petmesečnem izvajanju končal. Učenci so v tem času zagotovo rasli s športom. Pobližje so spoznali vsebine atletike, nogometa, rokometa, košarke, odbojke itd. Za povrh so se brezplačno odpravili na kopalni dan v Bioterme Mala Nedelja in spoznali slovensko reprezentančno rokometašico Aljo Koren. Bistvo je bilo zagotovo doseženo, saj so se učenci gibali in se ob tem zabavali. Upam, da bodo s tem načinom življenja nadaljevali tudi, ko bodo starejši.

Zaključna športna urica
Na zaključni športni urici so bili za svojo zavzetost in motiviranost nagrajeni s kolebnicami, medaljami, priznanji in praktičnimi nagradami, ki jih je podarilo podjetje dm.
Kolebnico, nagrado za vsaj 5 obiskov, so prejeli čisto vsi prijavljeni učenci (43)!
Ker smo v okviru kopalnega dneva izvedli tudi tekmovanje v plavanju, sem najboljšim trem v kategoriji deklic in dečkov podelil medalje, za katere gre še posebna zahvala učitelju Hermanu Prejacu. Pri dekletih se je za najboljšo plavalko izkazala Ana Črepinko (5. razred), drugo mesto je osvojila Stela Hebar (6. razred), bron pa Zala Črepinko (3. razred). V konkurenci dečkov se je najbolje odrezal Janez Sirc (6. razred), drugo mesto je osvojil Nino Hebar Kosi (6. razred), tretje pa Gregor Hebar (4. razred).

Redna udeležba – posebno priznanje!
Nekaj učencev je bilo prisotnih na čisto vsaki športni urici, takih je bilo kar 9! Zares neverjetna številka, glede na to, da so bile vmes poletne počitnice in dopusti na morju.
Nika Nedeljko (2. razred), Nija Kelenc, Bine Rajh, Zala Črepinko (vsi 3. razred), Danaja Tea Vidovič, Larisa Balažič, Niko Munda (vsi 4. razred), Nino Hebar Kosi in Matic Munda (oba 6. razred). Iskrene čestitke, posebna priznanja ste si zares zaslužili!!!

Čisto na koncu pa so praktične nagrade v posebnih vrečkah prejeli čisto vsi prijavljeni učenci. Nagrad so se vsi izjemno razveselili … Z izjemnim ponosom in častjo so jih pokazali svojim sošolcem – in prav je tako!

Osebno bi se rad zahvalil staršem učencev, učitelju Hermanu in učiteljici Silvi R., ki ste pristavili svoj košček v mozaik gibanja skozi zabavo. S pomočjo takih dejavnosti in projektov učenci spoznajo pravo vrednost telesne aktivnosti in zdravega življenjskega sloga. Spodbujajmo jih, da bodo med odraščanjem rasli s športom, že 30 min gibanja na dan je dovolj. Pri tem projektu so zagotovo pokazali, da znajo in da zmorejo.

Dovolimo si rasti s športom!

(Skupno 435 obiskov, današnjih obiskov 1)