Nekaj misli učencev:

Danes, 19.3.2018 smo izdelovali škatlice za nakit. Pri izdelavi škatlice smo lepili, žagali, brusil in lakirali. Bilo je res zelo prijetno. Najbolj mi je bilo všeč,  ko sem žagala in brusila. Sošolci in sošolke smo si med uro pomagali. Dan je prehitro minil. Lahko bi ga večkrat ponovili.

Klara

-Danes sem žagala, brusila in lakirala.

– Najbolj mi je bilo všeč, ko sem brusila in lakirala.

– Ko je učitelj Drago napovedal, da bo drugi ponedeljek tehnični dan, sem že vnaprej pričakovala, da bo zelo super.

– Meni je bilo v veselje, da je zraven mene stala ravnateljica in me gledala kako delam.

– Ravnateljica je nam vsem povedala, da njeni hčerki imata škatlico, da v njej nekaj stvari shranjujeta.

– Učitelj Drago nas je malo pošalil, da si naj na škatlico naredimo kjučavnico ali na prstni odtis, da ne bi nekdo prišel noter.

– Škatlico ni bilo težko narediti.

– Na škatlico smo tudi z pirografom narisali poljubne živali.

– Tehnika in tehnologija je meni osebno zelo všeč, ker rada ustvarjam z lesom in drugimi stvarmi.

učenka Teja Cizerllaughing

Danes smo se imeli zelo lepo. Izdelovali smo škatlice za nakit. .Naučili  smo se  lepiti, meriti, žagati, brusiti, risati. Potem je prišel zelo lep izdelek iz lesa. Na koncu smo še polakirali leseno škatlico. Učilnico smo pospravili. Pri delu smo uporabljali  žago, brusilec ,ravnila, pirograf. Nato so sošolci odšli na generalko, ostali smo odšli v računalniško učilnico, ter napisali prispevke za spletno stran. .Imeli smo se zelo lepo.

Aljaž

Bilo je zanimivo kreativno,  veselo. Delali smo z lepilom, škarjami, žago, brusilnikom, rašplo, brusnim papirjem. Vsi smo se zelo potrudili.

Vid

Izdelava škatlice mi je bila všeč. Bilo jo je težko narediti. Jaz sem imel nekaj težav. Na koncu je bila škatlica zelo lepa. S škatlicami smo se fotografirali. Tehniški dan mi je bil všeč.

Niko

Tehniški dan je potekal po načrtu. Po uvodni predstavitvi, so učenci pričeli z delom. Učenci so bili zelo pridni, ustvarjalni, delovni. Pričakoval sem več težav pri delu z električnim orodjem, vendar so učenci hitro osvojili različne delovne operacije. Z izdelki sem zadovoljen. S skrinjicami smo se fotografirali, ter napisali prispevke za spletno stran. Za nagrado so igrali igrico na računalniku.

Vodja tehniškega dne: Drago Slavinec

 

 

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)