Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Šolsko tekmovanje bober

Tudi v šolskem letu 2020/2021 organiziramo tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober. Zaradi izrednih razmer in zagotavljanja varnosti v učilnicah, bo letos izjemoma šolski del tekmovanja potekal dva tedna od 9. do 13. in od  16. do 20. novembra 2020, državno tekmovanje bo predvidoma 16. 1. 2021 na UM FERI v Mariboru (glede na razmere bomo po potrebi prilagodili kraj in način izvajanja). Razpis za tekmovanje je objavljen na spletni strani https://tekmovanja.acm.si/?q=node/619.

Vaje za tekmovanje

Na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve smo objavili knjižice z nalogami, rešitvami in razlago računalniškega ozadja posamezne naloge.

Učenci od 2. do 5. razreda tekmujejo na papir. Tekmovalne pole iz preteklih let (v ločenem dokumentu so priložene tudi rešitve) lahko najdete tukaj: http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve.

Za vajo lahko z učenci višjih razredov in dijaki rešujete tudi pretekla tekmovanja v tekmovalnem sistemu. Najdete jih na naslovu: https://bober.acm.si/simple/competition/. Tam izberete tekmovanje za goste in kliknete na tekmuj. Sistem vam bo ob koncu reševanja nalog podal tudi povratno informacijo o pravilnosti reševanja nalog.

Potek tekmovanja

Tako kot v lanskem šolskem letu bo tekmovanje za učence od 2. do 5. razreda osnovne šole potekalo na papirju. V začetku novembra vam bomo preko tekmovalnega sistema posredovali pole, ki jih boste natisnili. Po koncu tekmovanja, vendar najkasneje do 3. decembra 2020, boste nato v tekmovalni sistem vnesli rezultate, ki so jih na tekmovanju dosegli vaši učenci.

Za učence od 6. razreda osnovne šole naprej in srednješolce bo tekmovanje potekalo na računalnikih. Tekmovalni sistem bo v dneh tekmovanja odprt, od ponedeljka do petka, in sicer od 7.00 do 18.00. Tekmovalci bodo do nalog dostopali z uporabo tekmovalnih kod, ki jih boste mentorji prevzeli v tekmovalnem sistemu. Tekmovalci bodo imeli za reševanje tekmovalnih nalog na voljo 40 minut. Po končanem tekmovanju boste mentorji preverili pravilnost vnesenih imen in priimkov tekmovalcev in potrdili veljavnost njihovih poskusov. Za to boste imeli čas do 3. decembra 2020. Najboljši tekmovalci od 6. razreda dalje se uvrstijo na državno tekmovanje.

Rezultati tekmovanja bodo znani najkasneje do 7. decembra 2020. Do takrat so vsi rezultati neuradni. Takrat bodo znane tudi meje za uvrstitev na državno tekmovanje.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)