Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Datum: četrtek, 22. 4. 2021

Trajanje: 5 šolskih ur

Razredi: 6., 7., 9. razred

 

PLAN IZVEDBE

Naravoslovni dan se izvaja ob Svetovnem dnevu Zemlje, zato bodo vsebine ekološko obarvane.

1.in 2. ura (8.20-10.00) –ogled francoskega dokumentarnega filma ŽEJNI SVET (traja 1 uro in 27 min). (Opomba: Izklopite francoske podnapise, je prevedeno v slovenščino.)

ŽEJNI SVET, posnet v okoli 20 državah, razkriva skrivnostni in navdušujoči svet sladke vode skozi spektakularne zračne posnetke narejene v težko dostopnih in redko posnetih krajih kot so Južni Sudan ali Severni Kongo. Omogoči nam odkrivanje najlepših pokrajin na našem planetu, jezer, rek in mokrišč, ki jih je ustvarila voda. Navdušujoče osebnosti, mednarodno prepoznani ali preprosti ljudje iz prvih vrst, osvetljujejo film z njihovo energijo, domišljijo in navdušenjem. Ker je dostop do čiste pitne vode bolj kot kadarkoli velik izziv jutrišnjega dne.«

Povezava: https://video.arnes.si/watch/u24apoMYhLZU

10.00-10.20 – MALICA

  1. ura (10.20-11.20) – ČISTILNA AKCIJA V OKOLICI ŠOLE

Učenci se ob spremstvu dveh učiteljev, odpravijo pobirat odpadke v bližnji okolici šole. Pri razredniku dobijo rokavice in vrečke za smeti. V primeru slabega vremena se aktivnosti izdelovanja odvijajo v matični učilnici.

Lokacija:

  1. razred – pot do igrišča, okolica igrišča
  2. razred – gozd
  3. razred – center Tomaža in ob cesti
  4. in 5. ura (11.30-12.45) – PONOVNA UPORABA

Učenci se bodo poljubno delili v skupine. Do četrtka bodo v šolo prinesli stare majice iz katerih bodo izdelovali: SEDEŽNE BLAZINE, IGRAČE ZA PSA, VAZE, POSODICE ZA BARVICE, ZAPESTNICO ZA EKO PRIJATELJA, LESEN OBESEK ZA KLJUČE. Učenci lahko izdelajo več izdelkov in se na postajah menjujejo. Ves potrebni material bo nastavljen v učilnicah.

Končni izgled izdelka in vsa navodila za delo, so že in še bodo dobili. V vsakem razredu bo nekaj učencev seznanjenih z načinom izdelave in bodo to predstavili sošolcem. Tudi sama bom krožila po razredih, tako, da težav ne pričakujem.

Prosim vas, da poskrbite za razkuževanje predmetov (škarje, pisala) v kolikor bo to potrebno.

HVALA za sodelovanje že vnaprej.

Barbara Colnarič

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)