NAČRT ZA NARAVOSLOVNI DAN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Datum: 20. 11. 2015
Razred: 6. – 9. r
Ura: 7.30 – 12.00
Cilji:
• Spoznajo kako je zdravje povezano z načinom življenja.
• Spoznajo, da je zdravje vrednota za katero se je treba truditi.
• Razumejo pomen zajtrka.
• Spoznajo kakšen je tradicionalni slovenski zajtrk.
• Spoznajo razlike med zajtrkom nekoč in danes.
• Razumejo pomen lokalno pridelane hrane za obstoj kmetijstva.
• Spoznajo pomen uravnotežene prehrane za naše življenje.
RAZREDNA STOPNJA
- 7.30 – 8.15 (priprava pogrinjkov RS v razredih in jedilnici)
- 8.15 – 8.45 (zajtrk RS)
- 10. 20 malica RS
PREDMETNA STOPNJA
- 7.30-8.45 Priprava pogrinjkov po razredih-razredniki in sorazredniki.
V kolikor vam ostane čas se lahko pogovorite še o pomenu zajtrka, zdrave prehrane s pomočjo PPT, ki bo v prilogi.
- 8.45-9.00 Priprava pogrinjkov v jedilnici.
- 9.00-9.30 Zajtrk PS.
Vsi učitelji in ostali delavci šole se priključijo zajtrku z učenci. Zajtrk bo samopostrežni. Razredniki naj pomagajo pri delitvi po potrebi.
Za red in disciplino v jedilnici smo odgovorni vsi!
- 9.30 -10.00 Ocenjevanje pogrinjkov, razglasitev najbolj izvirnega, skromna nagrada za najboljše (ravnateljica, župan, Jožica Rakuša).
- 10.00 – 12.00 ( 8. in 9. razred)
Učenci si za na pot vzamejo malico v jedilnici. S seboj naj imajo vodo. Pohod do mlekarske kmetije Voršič (predstavitev, ogled). Pohod vodi Herman Prejac. Prisotni razredniki, sorazredniki po potrebi in ostali učitelji, ki se želijo priključiti.
- 10.00-11.15 (6. in 7. razred)
Učenci si za na pot vzamejo malico v jedilnici. S seboj naj imajo vodo. Pohod do Škrinjarjevih (Sveti Tomaž) in prikaz peke domačega kruha. Prisotni razredniki, sorazredniki po potrebi in ostali učitelji, ki se želijo priključiti.
- 11.15-12.00 (predviden prihod nazaj)
Učenci 7. razreda po prihodu nazaj napišejo kratek članek za spletno stran šole.
Učenci 6. razreda strnejo vtise naravoslovnega dneva v obliki kratkih misli, izdelava plakata.