Spoštovani starši!

V soboto, 12. 10. 2019, vabimo učence, ki obiskujejo planinski krožek, na izlet na Uršljo goro.

Na izlet se bomo odpravili z avtobusom. Peljali se bomo skozi Slovenj Gradec in Kotlje do Naravskih ledin, kjer bomo izstopili in pot nadaljevali peš.

Uršlja gora ali Plešivec je razgledna gora med Slovenj Gradcem in Črno na Koroškem. Na vrhu oziroma malo pod njim stoji cerkev Svete Uršule, ki je najvišje ležeča cerkev v Sloveniji. Na vrhu pa ne stoji samo cerkev ampak tudi prijeten planinski dom pred katerim je večje število klopi in miz. Od doma pa se lahko povzpnemo še na manj kot pet minut oddaljen vrh Uršlje gore na katerem stoji križ in razgledna plošča. Med domom in vrhom pa so postavljeni oddajniki, ki so vidni skoraj z vseh sosednjih vrhov. Hodili bomo okrog 4  ure. Pot je nezahtevna, obute imejte čevlje z narebrenim podplatom, oblecite se vremenu primerno. S sabo vzemite tudi planinski dnevnik.

Malico vzemite s sabo ali pa si jo lahko naročite v Domu na Uršlji gori. Odhod iz Sv. Tomaža izpred kulturnega doma  je ob 6. uri, vrnitev pa med 20. in  21. uro.

Prijave zbiramo do torka, 8. 10. 2019, oziroma do zapolnitve avtobusa. Prosimo, da ob prijavi prinesete tudi denar.

Cena prevoza z avtobusom je za otroke, ki so člani planinskega društva Maks Meško Ormož 8 €, za nečlane 10 €, za odrasle člane 10 €, za nečlane 12 €.

Vabljeni tudi starši, da se nam pridružite.

 

Izhodišče: Naravske ledine

Čas hoje: 4 ure

Zahtevnost: lahka označena pot

Višinska razlika: 627 m

Nadmorska višina: 1699 m

 

OBVESTILO PRED ODHODOM

URŠLJA GORA : v soboto, 12. 10. 2019

Odhodizpred kulturnega doma pri Sv. Tomažu ob 6.00

Hrana: iz nahrbtnika ali v koči.

Oprema: čevlji z nedrsečim podplatom, oblačila katerih ne prepiha veter (oblecite se v več plasteh – vremenu primerno, lahko vzamete tudi rokavice in kapo, saj je v hribih hladneje), kakšen evro za nakup v koči, veliko dobre volje. Nahrbtnik naj bo tako velik, da vanj lahko zložite oblačila, ki si jih boste slekli, če vam bo vroče.

Potek poti: Sv. Tomaž – Ormož – Slovenske Konjice – Slovenj Gradec – Naravske ledine.

Vrnitev: Med 20. in 21. uro (mogoče tudi prej).

Planinski dnevnik, če ga imate, da boste imeli kam žigosati.

 

Mentorica: Silva Rakuša

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)