Bil je prav poseben dan. V Mariboru smo si ogledali otroški balet »KEKEC«. Že samo gledališče in velika dvorana, v kateri se je odvijala predstava, je bilo za nas nekaj posebnega. Potem pa še predstava, ki je bila čudovita, tako scena, kostumi in ples. Vse to nas je prevzelo in za nekaj trenutkov smo uživali v umetnosti, ki jo le redko vidimo. V predstavi so učenci uživali. Plesalce smo nagradili z bučnim aplavzom, kar jih je zelo razveselilo.
Po predstavi smo si učenci prvega razreda ogledali staro mestno jedro Maribora. Zanimivi so bili veličastni kipi, učence so pritegnile izložbe trgovin, ki so bogato okrašene. Z zanimanjem so spremljali dogajanje na Gosposki ulici, kjer so ulični glasbeniki izvajali glasbo na različna glasbila. Lutkar, ki se je pripravljal na predstavo in tudi branjevke, ki so prodajale različne izdelke in dobrote so pritegnile njihovo pozornost.
Čez novi most po Titovi cesti smo prečkali reko Dravo. Videli smo Pohorje z majhnimi zaplatami snega, mariborsko bolnišnico in Europark. V Europarku smo najprej malicali. Ogledali smo si veličastno jelko sredi avle, ki je bogato okrašena. Učenci so se zabavali v igralnici.
Razredničarka: Marija Lorenčič

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)