Na letošnjem pustnem karnevalu so se predstavili tudi učenci Vrtca pri Oš Sveti Tomaž, ter tudi učenci OŠ Sveti Tomaž. Vse maske so bile zelo zanimive, za izdelavo je bilo potrebno vložiti ogromno truda, ustvarjalnosti in domišljije.

Predstavitev skupin vrtca:

  1. skupina Iskrice: predstavljamo mušnice, jurčke in polže

Zima še ni pokazala svojega pravega obraza, zato so na pohodu še vedno mušnice, jurčki in njihovi stalni spremljevalci, polži. Jesenska gobarska sezona je bila res obilna, vendar je kljub invaziji strastnih gobarjev, ostalo še nekaj izvrstnih primerkov. Strupenih in užitnih, vendar samo navzven, od znotraj pa prijaznih, ljubkih, srčnih in iskrenih. Naj bo tak svet tudi okoli njih, da bodo lahko poganjali in rasli z vso močjo.

2. skupina Smrkci: Ježki

Iz vrtca prihaja skupina majhnih, navihanih in nagajivih ježkov. Spremljajo jih ježevke, vzgojiteljice Milena Petek, Ivanka Ozmec in Aleksandra Majcen.                Toplo sonce je posijalo in nekoliko prezgodaj  prebudilo majhne ježke, ki so vsi veseli pokukali na plano, prepričani, da je že pomlad. Tudi v želodčkih je začelo kruliti. Nikjer ni nobene žuželke ali deževnika,  da bi potešili svojo lakoto. Le nekaj jabolk in hrušk so  našli in jih nataknili na svoje bodice.  Vsaj nekaj po dolgem času bo gotovo prijalo za malico. Ampak že kmalu  je začel pihati mrzel veter,  temni oblaki so prekrili nebo. Iz gozda  se je prihuljeno plazila lačna lisica.  Iz gobca so se ji cedile sline. Ježki so se  pošteno prestrašili  zvitorepke in  hitro zbežali nazaj v svoje skrivališče.

Skupina Smrkci z vzgojiteljico Mileno Petek in Ivanko Ozmec

3. skupina Barvice

Iz Vrtca Sveti Tomaž smo Barvice prispele, rdeče, modre, zelene in rumene. S seboj smo še dva šilčka vzele, tako za »ziher«, če se nam kje kaj zalomi ali »stere«.  Svet črno – bel bi bil, zaradi nas je pisan in igriv. Naj tako še dolgo bo, ker z barvami svet lepši bo.

Skupina Barvice z vzgojiteljicami Matejo, Ksenijo in Mihaelo.

Predstavitev skupin šole:

  1. razred: Gozdni škrati

Nekje daleč vstran v skrivnostnem gozdu pod krošnjo mogočne stare bukve živimo gozdni škrati. Ker smo zelo majhni, smo si za svoj dom izbrali rdeče mušnice. V njih imamo svoja stanovanja. Čeprav smo majhni in drobceni, smo zelo živahni, poskočni, navihani  in nagajivi.  Naše največje bogastvo je sreča in  prijateljstvo, ki ga delimo skupaj z gozdnimi prebivalci in z vsemi dobrimi ljudmi.  Skupaj se igramo, skačemo in nagajamo, pojemo in pleše, računamo in razmišljamo, pišemo in rišemo, raziskujemo in iščemo. Ves čas imamo odprte oči, ušesa in srce za  vragolije, ki jih ušpičimo. Če  potrebujete pomoč ali pa se kratkočasite, nas kar pokličite. Z nami vam nikoli ne bo dolgčas.

Pokličite nas, ne bo vam žal!

2. razred: Kaktusi

Učenci 2. razreda smo se letos našemili v kaktuse. Idejo smo našli kar tako, mimogrede, bila nam je všeč in smo se lotili izdelave. Kaktusi s svojimi bodicami so star kitajski simbol varčevanja in premišljene porabe energije. Ko kaktusi zacvetijo, imajo skoraj da magično moč, da izboljšajo naše življenje in spodbujajo komunikacijo in razumevanje med ljudmi. V končni izdelek smo vložili veliko truda. Predvsem bi se zahvalili mamicam, ki so pomagale pri načrtovanju in šivanju naših lončkov. Ostalo smo izdelali v šoli. Pri delu smo se neizmerno zabavali kar boste lahko videli tudi v našem plesu. Koreografijo zanj so sestavile naše deklice.

3. razred: Mavrice

Nekoč, po dežju, se je Sonce ozrlo in zagledalo sedem barvno Mavrico. Kdor jo je videl, vsak se je čudil, vzdihoval, občudoval in jo vzljubil. Kot največji zaklad se je raztezala po nebu in razsvetljevala in krasila mračno, nevihtno nebo. Mavrica je bila zelo ponosna na to, da je bila čudovitih barv, mogočna in zaradi tega všečna, predvsem pa, da so jo imeli za lepšo od Sonca. Ponosno se je raztezala  po nebu. To je opazilo tudi Sonce in si mislilo: »Ti si lepa, to je resnica. Toda ali veš, da brez mene, tudi tebe ne bi bilo?« Sonce  se je čez čas skrilo za oblak – in Mavrice ni bilo več. Sonce, oblaki in mavrica so tako različni, pa niso sovražniki ampak so  skupaj kot prijatelji, z roko v roki. Pravijo: »Pridite in se nama pridružite.  se bomo smejali, veselili, si pomagali, ko bomo žalostni, skupaj premagovali ovire, se bodrili, zmagovali … se čim večkrat imeli lepo!« Naj nam bodo vzgled. Postanimo takšni tudi mi in svet okrog nas bo lepši. Pridružite se nam tretješolcem z učiteljicama, podajte roko Sončku na mavričnih krilih in skupaj poletimo novim uspehom nasproti.

4. razred: Mleko Zvora

V  te dneh, ko vse okrog nas od snega vse je belo, nas od mraza pogreje topla bela pijača – sladko belo mleko. Četrtošolci hitro rastemo in naše telo potrebuje hranila, da smo kos vsem računom, športu, branju. petju in učenju. Narava nam ponuja mnogo dobrot, da se napolnimo z energijo. Velik kozarec mleka je ravno dovolj bogat z vitamini, minerali in kalcijem, da so naše kosti trdne in mišice močne in vzdržljive. Samo – mleko. Kaj je to mleko? Mi smo Prleki – mleko je tista kisla, gosta stvar, jesto to – nam nič ni mar. Prleki razmimo edino eno – ka krave dovlejo nan zvoro!!! In še zdravstveni nasvet aktualne zdravstvene ministrice: kozarec mleka na dan, odžene gripo vstran!

5. razred: Snežinke

Smo učenci 5. razreda, navihani, razigrani in smo vesele snežinke. Vesele smo med svojimi sestricami, samo poglejte, koliko jih je okrog nas, vse je belo. Želimo si, da bi bile še dolgo med vami in otrokom in vsem vam prinašale veselje in zabavo na snegu. Med nami je tudi snežak, ki je izgubil korenček, išče ga in išče, a zaman, na poti k vam smo namreč videle zajčka, ki ga je veselo »grickal«.
Predstavile se vam bomo s plesom Bela snežinka.

6. razred: Brezsrčni Grinchi

Za to masko smo se odločili, ker nam je ta zgodba povedala, da naj verjamemo v to kar ni mogoče! Mi smo brezsrčni Grinchi, ki imamo malo srce. Ne maramo Božiča in zato ga hočemo uničiti. Ko nam že skoraj uspe se vmeša mala prikupna deklica Cindy Lou in nam vse pokvari. Ona verjame, da imamo lahko tudi mi veliko srce. Njena pričakovanja se uresničijo in mi Grinchi postanemo prijazni z dobrim in velikim srcem.

7. razred: Stickmeni

Lahko nas kličete stick meni. Smo preprosta palica oz. zelo preprosta risba človeka, ki je  sestavljena iz nekaj črt  z ravnimi linijami. V bistvu smo pobegnili iz otroške knjige, saj smo ločeni  od svoje družine šli na Odisejevo avanturo in pristali na današnji pustni povorki. Naše življenje je polno dogodivščin in presenečenj, srečujete pa nas vsepovsod: v video igricah, piktogramih, npr. kadar greste na stranišče ali se ravnate po prometnih prometnih znakih, najdete nas v knjigah, na majicah … V bistvu smo vsepovsod, le vidite največkrat ne, saj smo ljudem postali samoumevni. Stickman izraža čustva človeka z izrazi obraza, preprosto z dodajanjem majhnih podrobnosti, kot so črte, ki se zbirajo navzdol po očeh ali s krivuljo navzdol za nasmeh. Smo nezahtevni, prilagodljivi, simpatični. Le kdo nas ne bi imel. Sicer pa, saj smo učenci 7. a in na 7. a vse najboljšo rimo ima.

8. razred: Super dojenčki

Smo dojenčki iz dežele GU-GU-GA-GA, iz okolice Svetega Tomaža. Radi se igramo, plešemo in pojemo. Čeprav smo stari le nekaj mesecev, smo zaradi super kameljega mleka skočili kar v 8. razred. Naše znanje in sposobnosti so več kot izjemne. Preizkusite nas!

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)