V petek, 18. 11. 2016, smo imeli na naši šoli naravoslovni dan »Tradicionalni slovenski zajtrk.«Namen zajtrka je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena prehranske varnosti, zdravega načina prehranjevanja, ohranjanje čistega in zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem in živilskem področju.
Učenci so se najprej okrepčali z zajtrkom in se nato lotili priprave »eko pogrinjka«, ki ga je kasneje ocenila strokovna komisija. Tekmovanje med razredi je bilo zelo napeto in učenci so bili marljivi in izvirni pri pripravi pogrinjkov. Delo je povezalo tako učence kot učitelje.
Da smo lahko svoj dan popestrili z ZDRAVIM ZAJTRKOM se zahvaljujemo: kmetiji JOB-PLOHL  – za PODARJENO MLEKO, ki je ogrelo naše želodčke, čebelarstvu PLOHL – za sladek okus MEDU v ustih, kmetiji VRBNJAK- za sveže pečen DOMAČI KRUH iz ekološko pridelane moke, podjetju ATINA – za bogastvo vitaminov v JABOLKU in POMURSKIM MLEKARNAM – da je lahko vse steklo gladko kot po MASLU.
Sledilo je še kratko predavanje g. Mateja Zadravca. Predstavil je poklic kmeta in spregovoril o ekološkem kmetovanju. Nadaljevali smo s čistilno akcijo po Svetem Tomažu. Vsak razred je imel svojo lokacijo in nabrala se je lepa količina odpadkov. Zadovoljni  smo se vrnili domov.
Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj.

 

[wzslider autoplay=”true” exclude=”1 – 26″]

 

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)