Učitelj Drago: Tehniški dan je potekal po planu. Zaradi velikega števila učencev, sem  delo organiziral v skupinah. Spoznali smo različne obdelovalne postopke: upogibanje umetnih mas, globoki vlek, vlivanje epoksidnih smol, vroče rezanje stiroporja, segrevanje granulata iz umetnih mas, žaganje, vrtanje, brušenje, žganje na les, lepljenje, barvanje in lakiranje. Z delom učencem sem zadovoljen, sajso pridno in z veliko mero ustvarjalnosti izdelovali izdelek. Na koncu smo pripravili razstavo, fotografirali izdelke  in napisali prispevke za spletno stran.

Gabriela, Anja in Karin: Danes smo izdelovali atojalo za pisala, naredili pa smo tudi obeske za ključe. Izdelovali smo iz stiroporja, pleksi stekla in lesa. Najprej smo na leseno podlago narisali in zažgali svoj okrasek. Potem smo iz stiroporja izrezali okrasek in ga pobarvali, nato s zalepili in izdelali  obesek  za ključe.  Izdelke smo razstavili.  Ob delu smo se zelo zabavali. Tudi pomagali smo si med sabo.

Sara Brumen in Sara Perko: V četrtek , 24.3.2016,  smo imeli učenci in učenke 7. a razreda tehniški dan z naslovom Izdelava stojala za pisala, kartice ali prtičke. Tehniški dan je potekal 5 šolskih ur. Izdelali smo tudi obesek za ključe iz epoksidne smole ter okrasili s čimer si si želel, kot je npr. štiriperesna deteljica, bleščice itd. Nastali so odlični in lepi izdelki saj smo se učenci in učenke 7. a razreda zelo potrudili. Izdelki so bili narejeni iz: lesa,, pleksi stekla, cevi za odvod  in stiroporja. Ko smo izdelke dokončali,  smo se odpravili v računalniško učilnico, kjer smo izdelke fotografirali in jih kasneje odnesli na razstavo, da bodo drugi učenci naše šole videli naše izdelke. Tehniški dan je bil zelo lep, poučen in zabaven,  saj smo se veliko novega naučili.

Staša in Ela: V četrtek, 24. 3. 2016,  smo učenci 7 a razreda imeli tehniški dan.  Izdelovali smo stojalo za pisala, ključe in stojalo za kartice in prtičke. Ko smo izdelovali, smo se zelo zabavali , ker smo sodelovali po skupinah. Najprej smo narisali na podlago iz lesa  risbo po svoji izbiri. Ko smo končali z risbo, smo risbo  zažgali z piromatom. Nato smo upognili pleksi steklo, zbrusili cev, izrezali okrasek iz stiroporja, ga pobarvali, ter naredili obesek za ključe.

Nejc Pevec in Nejc Bec: Danes smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo stojalo za pisala in obesek za ključe. Stojalo je bilo narejeno iz lesa. Najprej smo naredili podlago iz lesa, nato stranico, potem smo pobrusili tulec, kateri nam bo služil za shrambo pisal.  Pri delu smo se zabavali.

Jana in Evelina: Danes smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo stojalo za ključe in šolske potrebščine. Najprej nam je učitelj povedal,  kaj bomo delali in kako bomo to naredili. Potem smo se razdelili v skupine po štiri. Izdelek je bil narejen iz lesa, plastike in iz različnih umetnih mas.

Nika in Monika: Danes smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo stojalo za pisala. Stojalo je bilo narejeno iz lesa, pleksi stekla, stiropora,… Izdelali smo ga tako, da smo naredili več različnih izdelkov,  iz več različnih materialov. Naredili smo prostor za svinčnike,  papirje,  koledarje in tudi prostor za ključe. Vse skupaj smo dodali na leseno podlago,  na kateri smo narisali različne risbe z okraski. Izdelali smo tudi obesek za ključe. Pri izdelovanju smo se zelo zabavali. Naredili sva izdelke na katere sva ponosni.

Tilen in Žiga: Ta dan je bil zelo poseben izdelovali smo stojala za prtičke, pa tudi za ključe in pisala. Izdelek je uporaben. Najbolj smo se veselili tega dneva,  ker ni bilo pouka. Izdelali smo tudi obesek za ključe,  ki je zelo carski. Okrasek v obesku smo si naredili sami. To leto je bil to tretji tehniški dan in vedno boljši so.

Tomi: Izdelovali smo stojalo za: pisala, revije in obešalnik za ključe. Razdelili smo se v skupine. Naredil sem podstavek, na katerega sem  narisal zajčka . Naučil sem se upogibati pleksi steklo, katerega moramo predhodno segreti. S svojim izdelkom sem zelo zadovoljen.

Jan Toplak: ta dan je bil še posebej zanimiv, saj smo delali obeske za ključe, robčke ter za pisala, vse v enem. To bo mi prišlo zelo prav, saj bom si lahko shranil ključe in svinčnike in bom točno vedel, kje so. Najprej sem naredil podlago in nanjo narisal veliko kačo. Potem sem naredil stojalo za pisala ( pri tem mi je delalo težave) in pobrusil. Iz pleksi stekla sem naredil stojalo za robčke. Ko bom bolan, vem kje jih najdem.  Na stojalo za ključe bom obesil ključe od šolske omarice in hiše. Moja mami nikoli več ne bo iskala ključev po hiši. Za okras sem si tudi iz stiroporja izrezal zvezdni utrinek. Ta dan je bil zame super, saj smo skupaj s sošolci izdelovali,  ter se pogovarjali. Zdaj pa smo v računalniški učilnici in pišemo prispevke ter se slikamo z našimi izdelki.Najprej bo romal moj izdelek na rastvavo, nato pa domov.

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)