code

Evropski teden programiranja, 10 . – 18. 10. 2015

V vrtcih in šolah se lahko otroci, učenci in dijaki ter učitelji in profesorji vključite v dejavnosti Evropskega tedna programiranja (EU Code Week; 10. – 18.10.2015).

Slovenska ekipa Evropskega tedna programiranja predlaga, da v okviru pouka pri različnih predmetih ter drugih dejavnosti (interesne dejavnosti, društva, sodelovanje s podjetji in drugimi institucijami ter posamezniki) spoznavate programiranje na različnih ravneh, izmenjujete izkušnje z vrstniki in tudi med generacijami. Nekatere šole in fakultete ste že prijavile dejavnosti.

Evropski teden programiranja že tretje leto podpira tudi Evropska komisija, Slovenija pa je bila pobudnica teh dejavnosti. Dejavnosti pa podpirajo različni deležniki, tudi podjetja, npr. Goole, SAP, Samsung, pa tudi iniciativa Internetweek.

Cilj dejavnosti je ozaveščati uporabnike računalnikov in mobilnih naprav, da učenje programiranja pripomore k boljšemu razumevanju njihovega delovanja. Znanje iz računalniškega programiranja nas tudi opolnomoči, da lažje raziščemo ustvarjalne ideje in smo inovativni pri izobraževanju, delu in igri. Projekt je namenjen vsem starostnim skupinam in predstavlja priložnost in izziv vsem državljanom Evropske unije, da nadgradijo raven svojih kompetenc in prispevajo dvigu konkurenčnosti v svetu.

Podrobnosti si lahko ogledate na naslovu www.codeweek.si, kjer lahko prijavite tudi svoje dejavnosti oz. dogodke. Predstavljene so tudi osnovne usmeritve za sodelovanje (na mednarodni strani http://events.codeweek.eu/guide/) in uporabni viri za učenje programiranja (http://codeweek.si/gradiva/).

Gradiva za učenje programiranja si lahko ogledaš tukaj.

Vodja delavnic: Drago Slavinec

Delavnice za učence ob Evropskem tednu programiranja bodo potekale:

Dan Ura Prijava na delavnico Programiranje
Sreda 6. ura Klikni na Prijava LightBoot,
Četrtek 6, 7 ura Klikni na Prijava LightBoot,
Petek 7 ura Klikni na Prijava LightBoot,
(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: