Nekaj misli učencev:

Danes mi je bilo všeč.  Naučili smo se izdelati splav.  Splav smo izdelali iz banbusa.

Naučili smo se ga zavezati.  Splav smo tudi lepili vročim lepilom.  Na splavu smo tudi

naredili streho. Bilo je zabavno.  Ko smo delali splav smo tudi poslušali glasbo. Splavu smo dodali robov.Na koncu  smo  izdelke poslikali.

Larisa

Danes mi je bilo všeč. Naučili smo se izdelati splav. Bilo je zabavno. Zraven smo poslušali glasbo.

Naučili smo se vezati z vrvjo v obliki osmice. plav smo izdelali iz bambusa. Dodali smo zastavice

in strehe na katere smo nekaj zažgali.

Mateja

Danes smo izdelovali splav. Izdelovali smo ga z bambusovimi palicami. Naučila sem se vezati splav. Všeč mi je bilo oblikovanje splava. Okrasila sem ga z robom. Moj splav ima tudi zastavo. Na zastavi sem tudi žgala v les. Bilo je zabavno. Hitro smo ga končali. Pri izdelovanju nam je pomagala glasba.

Sanela

Najprej smo si pogledali video kako 2 moška izdelujeta splav.Danes smo se naučili izdelati splav na

vodi. Bilo je zelo zabavno. Naučili smo se kako zvezati palice skupaj, da bo držalo. Izdelala sem splav

z streho in zastavico. Izdelek je bil na koncu zelo lep. Prvič smo tudi izdelovali z bambusom. Na

zastavico in streho smo tudi vžgali ime splava. Splav smo lahko naredili po svoje. Zraven smo poslušali

glasbo, ki smo si jo lahko izbrali. Tehnični dan mi je bil zelo všeč.

Teja

Danes sem se imela zelo fajn. Bilo mi je zanimivo, saj sva si z Arabelo pomagali. Delali smo splav. Naredili smo ga iz bambusa. Všeč mi je bilo, saj smo lahko delali kakršni koli splav. Bilo mi je zabavno, ker smo lahko poslušali glabsbo. Preden smo začeli z delom, smo si pogledali videoposnetek, kako izdelati splav. Pri izdelavi smo morali biti natančni. Vsak je delal po svoje. Tehnični dan mi je bil zelo všeč.

Sara in Arabela

Danes na tehniškem dnevu mi je bilo zelo všeč. Naredili smo splav. Najprej smo si ogledali posnetek ,kako na Tajskem izdelujejo iz bambusovih palic velike splave in bilo mi je zelo všeč. Ko sem izdelovala splav je bilo najtežje zavezovati. Pri splavu smo morali narediti spodaj vsaj tri daljše palice in na njih privezati 6-7 ali več krajših palic. Potem se smo morali izdelati streho po svojih željah in še zastavo. Želim se si veliko takih tehniških dni. Imeli smo se zelo lepo. Zraven izdelovanja se smo zabavali in ker smo bili pridni smo lahko poslušali glasbo. Če pa kaj nismo vedeli, smo se lahko posvetovali in pomagali med sabo. Za svoj izdelek sem se potrudila.

Taja

Danes smo izdelovali splav. Uporabljali smo bambus,vezano ploščo,lepilo,vrvico in pripomočke za merjenje in žaganje. Zelo mi je bilo všeč, če smo si lahko pomagale. Najboljše mi je šlo vezanje z vrvico. Najprej smo izrezali palice na željeno velikost in jih zvezali skupaj. Ko smo zvezali bambuse skupaj smo morali z lepilom še za vsak slučaj zalepili. Narediti še smo morali streho in zastavo. Na zastavo smo morali zažgati besedo ali risbo. Za domačo nalogo moramo še poskusiti ,ali splav res plava ali ne. Za dokaz pa moramo še poslati fotografijo splava.

Klara

 

 

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)